Kendo

Kannuksen Uran kendojaosto - Katsunin-ken (活人剣)

Harjoitusajat syksy 2016:

ti 18.00 - 20.00 Monarin diskosalissa

Yhteystiedot:

Juho Oravainen (etunimi.sukunimi@gmail.com, +358 50 536 9249)

Tule tutustumaan:

Tavallisimmin kendoharrastus aloitetaan peruskurssilla, jossa opetellaan rauhalliseen tahtiin harjoittelun perusteet. Peruskurssien harvuus ei kuitenkaan ole este harrastuksen aloittamiselle. Otamme ilomielin uusia harrastajia myös peruskurssien ulkopuolella. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan kendoon!

Syksyn 2016 peruskurssi

Peruskurssi alkaa tiistaina 25.10. Monarin diskosalissa. Harjoitusajat yllä. Kurssi on tarkoitettu sekä aikuisille että nuorille/lapsille jotka uskaltavat ja kykenevät keskittymään samoihin harjoitteisiin aikuisten kanssa. Alaikärajaa ei siis ole vaan nuoremmasta päästä katsotaan tapauskohtaisesti onnistuuko harjoitukset.

Peruskurssi maksaa 60€ ja se kestää syksyn ajan (myöhäisen aloituksen vuoksi saattaa lipsahtaa vähän seuraavan vuoden puolelle). Hinta sisältää lajivakuutuksen sekä kendoliiton jäsenyyden vuoden loppuun asti. Peruskurssilla opetellaan turvallisen kendoharjoittelun perusteet ja annetaan valmiudet edetä vauhdikkaampaan harjoitteluun suojavarusteineen.

Peruskurssille varustuksena riittää t-paita ja verkkarit, tai muu sisäliikuntaan sopiva asuste. Jalkineita ei käytetä vaan harjoittelu tapahtuu avojaloin. Alkuun harjoituksissa pärjätään lainattavilla miekan korvikkeilla, mutta peruskurssin myötä tilaamme yhteistilauksena kaikille bambuiset harjoitusmiekat eli shinait. Shinain hinta on n.35€:sta ylöspäin. Vasta peruskurssin loputtua voi alkaa harkitsemaan muiden varusteiden hankkimista.

Harjoituksissa on perinteisesti saanut käydä muutaman kerran kokeilemassa, ennen kuin pitää sitoutua maksamaan peruskurssimaksu. Mukaan kerkeää myös jälkijunassa, eli jos missasit peruskurssin alun, niin ei muuta kuin ota yhteyttä niin pääset vamasti mukaan.

Mitä kendo on?

Kendo on japanilaiseen miekkailuperinteeseen pohjautuva kamppailulaji. Internetistä löytyy paljon kattavaa tietoa kendosta. Tässä muutamia hyviä linkkejä:

Wikipedian artikkeli kendosta

Suomen Kendoseurojen Keskusliitto