Nuoria mukana harjoitusringissä - Uran edustusmiehistö sarjaan kovin tavoittein

11.1.2018

Pauli Äijälä
Eetu Rekonen
Potkua porukkaan. Nälkäiset nuoret tuovat lisää virtaa joukkueeseen. Se pistää kokeneemmatkin pelimiehet harjoittelemaan tosissaan.
Hyvä joukkue. Sami Lundström (vasemalta), Markus Kemell ja Aleksi Alanko ovat varsin luottavaisia uran edustusjoukkueen mahdollisuuksiin ensi kaudella.

Kannuksen Uran pesäpallon miesten edustusjoukkue lähtee suomensarjaan tavoittelemaan nousua ykköspesikseen. Alkavalla kaudella Ura pelaa länsilohkossa viime kauden pohjoislohkon sijaan. Harjoittelu ensi kesän koitoksia varten alkoi marraskuun alussa. Pelaajia on ringissä 19.

Uran joukkue koki päättyneen kauden jälkeen muutoksia. Nyt porukassa on paljon nuoria oman seuran kasvatteja. Tähän pyrittiin tietoisesti.
- Haluttiin kilpailukykyinen joukkue, jossa on mukana useita nuoria Uraan sitoutuneita pelaajia. Ainakin osalta heistä odotetaan läpimurtoa edustusjoukkueeseen jo tulevalla kaudella, valmentajana ja pelinjohtajana jatkava Eetu Rekonen sanoo.

Viime kauden tapaan hänen aisaparinaan on Pauli Äijälä.

- Tällainen vaihtuvuus tuo mukanaan myös mahdollisuuksia. Meillä on esimerkkejä siitä, että kun omia nuoria otetaan rohkeasti mukaan, heistä on kehittynyt nopeastikin hyviä pelimiehiä. Kun nyt on saatu mukaan nälkäisiä nuoria, se antaa uutta virtaa myös meille vanhemmille ja pistää kyllä harjoittelemaan tosissaan, Sami Lundström toteaa, joka kuuluu Uran kokeneeseen pelaajakaartiin.
Joukkue on tehnyt omat tavoitteensa jo talvikaudelle, mutta kesäkauden osaltakin haasteet tuntuvat selviltä.
Sami Lundström on varma, ettei ole tarvetta muuttaa tavoitetta, joka oli jo viime vuonna.
- Porukka on sellainen, että nousua lähdetään hakemaan, Lundström tuumaa napakasti.
Viime viikon lopulla oli jälleen leiriviikonloppu, jolloin harjoiteltiin porukassa kahtena päivänä peräkkäin.
- Jokainen tietysti harjoittelee ohjelman mukaisesti kotikonnuillaan, mutta leiriviikonloput ovat tällaisessa tilanteessa tärkeitä. Lähdemme siitä, että sellainen on ohjelmassa joka toinen viikko. Tarkastelemme tilannetta helmikuun alkupuolella, ja jos tarve vaatii, leiriviikonloppujen määrää lisätään, Rekonen kertoo.
Talvikauden aikana Ura pelaa myös hallipelejä ja harjoittelee Kannuksen lisäksi isoissa halleissa Lapualla ja Raahessa. Kannuksen Uran edustusjoukkueen harjoitusringissä on uusia ja mielenkiintoisia nimiä. Uran omista kasvateista B-poikien SM-hopeajoukkueessa pelannut Henri Ylitalo on palaamassa pesiskentille. Uusista nimistä voidaan nostaa esimerkeiksi viime kaudella SM-kultaa voittaneessa Halsuan Toivon B-poikien joukkueessa pelannut Miika Kanala ja reisjärveläislähtöinen Markus Kemell, joka on kotiseuransa lisäksi pelannut muun muassa Haapajärven Pesä-Kiiloissa.
- Minä oikeastaan lopetin vuonna 2014 pesäpallohommat, mutta kun viime kesänä tuli pelattua Nivalassa maakuntasarjaa, tuli siitä uusi innostus, ja kun Eetu syksyllä soitti, eipä siinä tarvinnut asiaa kauaa tuumata, Kemell sanoo.
Aivan outoihin ympyröihin mies ei tule, sillä hän pelasi A-poikien superpesistä Uran miehistössä vuonna 2013.
Markus opiskelee Oulussa samoin kuin Aleksi Alanko, joka aloittaa jo kolmannen kautensa Kannuksessa. Viime kaudella Alangolla oli käden kanssa ongelmia, mutta kauden loppua kohden miehen otteet mailan varressa olivat vakuuttavia. Hän oli pohjoislohkon lyöjätilaston kolmonen. Lohkon lyöjätilaston ykkönen oli Uran Teppo Ylikulju, joka jatkaa joukkueessa. Niinpä joukkueessa on kotiutusvoimaa, kun tilastossa viidenneksi sijoittunut Pete Seppälä on tehnyt myös sopimuksen Uran kanssa. Eetu Rekonen vahvistaa, että joukkueessa on lyöntivoimaa.
- Uusien ja nuorten pelaajien joukosta löytyy varmasti tarvittavaa nopeutta.

Pelaajat 2018
Alanko Aleksi