Lestijoki-areenalla 625 katsojaa paikallispelissä! – Ura taipui Kuulalle

8.8.2019

Kannuksen Ura joutui pettymään keskiviikkona ja taipumaan kolmannen kerran tälle kaudelle Ylivieskan Kuulalle jaksoin 0-2 (5-8, 2-8). Ottelua seurasi paikan päällä Lestijoki-areenalla peräti 625 katsojaa.

Ottelu oli erikoinen, sillä pelin aikana lyötiin peräti kuusi kunnaria. Kuula aloitti avausvuoroparissa, kun Eemeli Jämsä iski kunnarin ja taululle lukemat 0-3. Ura ei kuitenkaan lannistunut vaan heti tasoittavalla Pete Seppälä vastasi kunnariin kunnarilla ja tuloksena 4-3 johtoasema Uralle. Kotiin Peten lyönnillä tulivat Marko Järvenoja ja Aleksi Lahti. Ennen kunnaria jokeri Joonas Riihimäki kotiutti Niko Märsylän. Kuula meni Jaakko Kemppaisen johdolla jo 8-4 johtoon kunnes Tuomas Määttälä kavensi tilanteeksi 5-8. Kotiin tuli Eetu Isohanni. Uran kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Kuula juhli jaksovoittoa.

Toisella jaksolla Ura aloitti painostuksella, mutta tällä kertaa kudit jäivät piippuun. Kuula teki avausjuoksun. Uran Joonas Riihimäki toi Uran vielä tasoihin kotiuttamalla Sami Lundströmin. Aappo Savikosken kunnarin myötä Kuula meni kuitenkin menojaan ja tilanne oli jo 1-5. Tästä ei Ura enää toipunut ja kun Tuomo Rautio iski myös kunnarin, oli tilanne jo huolestuttava 1-8. Miro Märsylän kunnari tyhjään kenttään kaunisteli loppulukemat 2-8. Näin tärkeät pisteet menivät kaikki Ylivieskaan ja samalla katkesi Uran neljän ottelun mittainen kotivoittojen sarja.

Samaan aikaan Simo voitti Oulun, joten ennen kahta viimeistä runkosarjan ottelua Ura on karsijan paikalta viiden pisteen päässä. Seuraavaksi on aika tapella pisteistä Kuulaa vastaan jo lauantaina Ylivieskassa. Ottelu alkaa la 10.8. kello 16 Suvannon kentällä. Keltamustaa kannatusta tarvitaan jälleen!

Kuula-peli oli samalla viimeinen runkosarjan kotipeli. Yleisöä on ollut varsin hyvin Lestijoki-areenalla ja viimeiseen runkosarjan kotipeliin saatiin ennätysyleisö. Siitä iso kiitos kannattajille! Potentiaalia pesäpallolle on Keski-Pohjanmaalla!

Kolmostilanteet: Ura 17, YK 25
Kärkilyönnit: Ura 33, YK 55