Ura nousi voittoon ensimmäisessä harjoitusottelussa

6.6.2020

Kesän ensimmäinen harjoitusottelu Ura-Simon Kiri
Kesän ensimmäinen harjoitusottelu Ura-Simon Kiri
Ottelun tilastot
Ottelun tilastot

Kannuksen Ura aloitti ykköspesikseen valmistavat harjoitusottelut voitokkaasti, kun Simon Kiri kukistui Kitinkankaalla 2–1 (3–6, 3–2, 1–0).

Ensimmäisellä jaksolla Uralla oli käynnistymisvaikeuksia ja se näkyi myös tulostaululla. Simo tinttasi jaksovoittoon riittäneet juoksut parilla läpilyönnillä sekä muutamalla yksittäisellä lyönnillä. Osa lyönneistä oli hyviä, mutta osa juoksuista voidaan laittaa Uran ulkokentän piikkiin.

Uran lähtökohdat otteluun olivat hankalat, sillä vakiolukkari Aleksi Lahti on armeijassa. Niinpä lautasen ääressä aloitti Eetu Isohanni. Toiselle jaksolle Isohanni sai tehdä lukkarin tontilla tilaa Vili Ruuskalle, joka sai lyötyä paremmin kapuloita Simo-pelaajien rattaisiin.

Toinen jakso olikin kotijoukkueen kannalta ensimmäistä parempi. Ura hankkiutui nopeasti johtoasemaan ja piti siitä kiinni loppuun saakka. Pelinjohtaja Eetu Rekosen mukaan jaksovoitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa, vaikka Simo kirikin lopussa juoksun päähän.

Supervuorossa Ura jätti vieraansa nopeasti nollille ja vielä nopeampi oli ratkaisu Uran tasoittavalla. Kärjen muodostaneet Miro Märsylä, Joel Salmela ja Isohanni rakensivat palottoman ajotilanteen ja nelonen hihassaan pelannut Tuomo Rautio takoi voittojuoksun.

– Kärki toimi hyvin ja loi riittävästi tilannetta. Rautio löi kaikkiaan neljä juoksua ja aukaisi mukavasti päätä kotiuttajien osalta. Lisäksi nostan pelaajistamme esiin Ruuskan, joka vaihdettiin toiselle jaksolle lukkariksi ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta. Sisäpeli oli tällä kertaa meidän vahvempi osa-alue, sillä ulkopeliin jäi parannettavaa, Rekonen summasi.

Ensi viikon lauantaina joukkueet kohtaavat Simossa. Miesten ykköspesis käynnistyy Kannuksen Uran osalta keskiviikkona 24. kesäkuuta ottelulla Oulun Lipon vieraana.


Teksti: Keskipohjanmaa / Jarno Herranen