Räpylävirheitä tuli liikaa – Kannuksen Uran pelissä oli paljon hyvää, mutta Haminan tasoista joukkuetta vastaan virheet kävivät kalliiksi

29.6.2020

Haminan Palloilijat avasi piste- ja voittotilinsä miesten ykköspesiksessä, kun Hamina haki voiton Kannuksen Uran kotikentältä lukemin 0–2 (2–3, 5–9). Jos kauden ennakkokaavailuja tuijottaa, niin noin pelin toki piti päättyäkin. Jossiteltavaa Uran leiriin silti jäi runsaasti, sillä peli olisi ollut täysin myös kotijoukkueen voitettavissa.

– Tällä kertaa annoimme omilla virheillämme voitonavaimet Haminalle, ja sen jälkeen lisää (juoksuja) tuli laadukkailla suorituksilla. Tappio tuli, mutta oli pelissä paljon hyviäkin asioita. Kun saamme virheitä karsittua vähemmälle, pisteitä ja voittoja alkaa tulemaan, Uran pelinjohtaja Eetu Rekonen kiteytti.

Erityisesti ensimmäinen jakso olisi ollut Uran voitettavissa. Haminan sisäpeli takkusi siihen malliin, että vieraat saivat jaksolla kasaan vain 13 kärkilyöntiä ja viisi kolmostilannetta. Ne kuitenkin riittivät voittoon, kun vieraiden parhaana palkittu Otso Mäkelä onnistui.

Mäkelän lyömä avausjuoksu oli ottamaton pallo kolmoskoppari Eetu Isohannin eteen. Neljännen tasoittavalla syntynyt 2–3-voittojuoksu oli myös hyvä lyönti Mäkelältä. Vaikka tilanteessa nähtiinkin Uran ulkopelaajan kiinniottovirhe, olisi juoksu ollut todennäköinen myös onnistuneen ulkopelisuorituksen päätteeksi.

– Tämä oli näitä kauden ensimmäisiä pelejä, joissa tulee monenlaisia virheitä. Ulkopeli oli sekavaa molemmilla joukkueilla ja räpylävirheitä tuli, mutta oli siellä myös hienoja lyöntejä. Parannettavaa jäi varmasti molemmille, Mäkelä summasi pelinjohtajien nyökytellessä hyväksyvästi vieressä.

Ura rakensi avausjaksolla seitsemän kolmostilannetta ja ne tulivat vieläpä pääkotiuttajille. Heistä Tuomo Rautio ja Vili Ruuska onnistuivat kertaalleen, mutta Pete Seppälän saldoksi jäi 0/3.

Ensimmäinen jakso pelattiin pakettiin noin tunnissa. Tauon jälkeen tahti oli toinen, sillä numerot tulostaululla vaihtuivat kiivaaseen tahtiin pitkien sisävuorojen aikana.

Hamina karkasi heti ensimmäisen aloittavalla 0–6-johtoon. Juoksuista joka toinen menee hyvän lyönnin piikkiin, toinen puolisko taas menee Uran ulkopelivirheen piikkiin. Hamina pyöritti sisävuoron aikana läpi lähes kolme lyöntikierrosta ja moni ajatteli ottelun olevan paketissa jo tuossa vaiheessa.

Onneksi Uran leirissä ei näin ajateltu. Vastaus tuli heti tasoittavalla sisävuorolla, jossa Ura kavensi numeroiksi 4–6. Iskun paikka oli seuraavassa vuorossa, mutta siinä kotijoukkue ei saanut samanlaista hurmosta päälle. Lopullisesti toinen jakso ratkesi kolmannessa vuorossa, jossa hyvät lyönnit siivittivät vieraat taas viiden juoksun karkumatkalle.

– Ensimmäisen jakson lopusta toisen jakson loppuun saimme sisäpelimme toimimaan. Siihen olen tyytyväinen, että onnistumisia tuli suhteellisen laajalla rintamalla, Haminan viuhkamies Juho Kaikko viittasi toisen jakson 17:ään kolmostilanteeseen sekä useamman eri pelaajan onnistumiseen.

Myös Rekonen oli tyytyväinen oman joukkueensa sisäpeliin.

– Tilanteita saimme aikaiseksi niin keulasta kuin kakkoskärjestä. Kaikkiaan saimme luotua ihan hyvän määrän kolmostilanteita.

Uran parhaana palkittiin yhden juoksun lyönyt kolmosvahti Tomi Kaisto ja kakkospalkittu oli kakkospolttaja Joel Salmela. Kumpikin väläytteli osaamistaan niin sisällä kuin ulkona, mutta vastapainona olivat muutamat räpylävirheet tiukoilla hetkillä.

Uran kotiavaus keräsi lehtereille mukavasti väkeä, sillä peliä seurasi 470 silmäparia.

Teksti:

Jarno Herranen / Keskipohjanmaa