Kilpailuohjeet

Osuuskumppanit:

Maakuntasuunnistusviesti Kannuksessa 19.8.2018.
Lopulliset kilpailuohjeet nähtävissä kilpailupäivänä kilpailukeskuksen tulostaululla.

Toimihenkilöt
Kilpailun johtaja:
Eero Junkala
Valvoja: Eero Kattilakoski, KP-V
Ratamestari: Mikko Mäki-Ullakko
Tulospalvelu: Esko Kupsala
Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Raimo Haapalehto, VetU
Jäsenet: Päivi Lassila, RasTiimi ja Esko Ylikangas, KoS

Kilpailusäännöt ja –ohjeet
Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Osallistumisoikeus Keski-Pohjanmaan Suunnistus ry:n ohjeiden mukaan. Viestissä noudatetaan uutta kuntajakoa.

Opastus ja paikoitus
Opastus kilpailukeskukseen VT 28:lta Kannuksesta Sievin suuntaan n. 7,5 km. Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä soranottoalueella ja tienvarsipaikoituksena. Noudata liikenteenohjaajien merkkejä.

Kilpailukartta
Kilpailukartta on tulostekartta, jonka mittakaava 1:7 500 ja käyräväli 2,5 metriä. Kilpailukartan on tehnyt Mikko Mäki-Ullakko Maanmittauslaitoksen laseraineiston pohjalta 2017-2018. Tulostettu 8/2018. Kilpailukartta on muovisuojuksessa. Kilpailukartan koko on A4. Rastinmääritteet on painettu kilpailukarttaan eikä irrallisia rastimääritteitä ole. Kilpailukartalla rastitunnus on myös rastinumeron vieressä. Mallikartta on nähtävillä vaihtoalueella.

HUOM! Kasvillisuuskuvauksessa on jouduttu käyttämään myös symbolia 411.000 Kasvillisuus, ylitsepääsemätön (kuva alla). Kilpailumaastosta todellakin löytyy kasvillisuudeltaan niin tiheä alue, että siitä ei ihminen, ilman apuvälineitä, läpi pääse.

Symboli 411.000 Kasvillisuus, ylitsepääsemätön erottuu kuvasta kaikkein tummimpana vihreänä.

Maasto
Maasto on kaksijakoinen. Ratojen alkupuolella korkeuserot ovat vähäisiä. Näkyvyys on hyvä ja maastopohja on erittäin nopeakulkuista kangasmaastoa, osuudesta riippuen, muutamilla vanhoilla soranottoalueilla maustettuna. Jälkimmäinen puolikas sisältää hieman enemmän korkeuseroja. Paikoitellen kiviset kangas- ja kallioalueet tekevät maastopohjasta hieman raskaamman. Ajoittain kasvillisuus rajoittaa näkyvyyttä.

Leimausjärjestelmä ja rastit
Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailussa on käytössä vaihto- ja maalileimaus.

Rastit ovat opaspaalun vieressä sijaitsevan mallirastin kaltaisia. Mallirastin luona on 0-leimasin Emit-kilpailukortin testaamista varten. Kilpailualueella on paljon rasteja ja osa rasteista ovat lähekkäin, joten koodi kannattaa tarkistaa. Osalla rasteista rastitunnus on eri kuin rastileimasimen Emit-koodi eli näytöllisen Emit kortin näyttöön tulee eri numero kuin mitä rastitunnus on.

Viimeinen rasti
Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Viimeisellä rastilla on useita leimasimia. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimella. Viimeiseltä rastilta johtaa kaikille yhteinen viitoitus vaihtoon/maaliin, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vaihto-/maalileimaus.

Juoma- ja ensiapupaikat
Viestissä ei ole juomapisteitä. Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa.

Kilpailumatkat
1. os. 3,9 – 4,0 km
2. os. 3,9 – 4,0 km
3. os. 2,8 km
4. os. 2,8 km
5. os. 3,9 – 4,0 km
6. os. 3,9 – 4,0 km

Juoksujärjestykset
Viestijoukkueiden juoksujärjestykset on jätettävä oheisella web lomakkeella http://kannuksenura.sporttisaitti.com/suunnistus/kilpailutoiminta/k-p-n-maakuntasuunnistusviesti-1/ilmoittautuminen-anmalning/ilmoita-juoksujarjestys-anmal-lo/ perjantaina 17.8. klo 18:00 mennessä. Muutokset juoksujärjestykseen voi tehdä sähköpostitse osoitteella ura.suunnistus(at)gmail.com perjantaina 17.8. klo 20:00 mennessä. Määräaikojen jälkeen jätetystä muutoksesta peritään 10 €/joukkue.

Kilpailumateriaali ja kilpailunumerot
Kilpailumateriaali eli kilpailunumerot ja Emit-tarkistusliuskat noudetaan infosta joukkueittain. Kaikilla osuuksilla käytetään kilpailunumeroa, joiden kiinnitykseen omat hakaneulat. Ankkuriosuudella kilpailunumeroissa on keltainen pohja. Muilla osuuksilla kilpailunumerolapun pohja on valkoinen.

Kilpailussa on osuuskumppanit seuraavasti:
1. osuus: Kannuksen vesiosuuskunta
2. osuus: Kannuksen Osuuspankki
3. osuus: Uusitalo Group
4. osuus: K-rauta Rautapohja
5. osuus: Kannuksen Kaupunki
6. osuus: Korpelan voima

Lähdöt ja vaihdot
Lähtö- ja vaihtoalueen sisäänpääsy avataan klo 10:30. Viestin lähtö tapahtuu klo 11.00. Siirry lähtöalueelle hyvissä ajoin. Yhtä Emit-korttia saa käyttää kilpailussa vain kerran ja vain yhdellä osuudella. Lähtöalueelle mentäessä tapahtuu Emit-kortin sisäänluku ja nollaus. Verryttelyalueelta pääsee vessaan. Kaikilla osuuksilla on piikkarikielto.

Erityisohjeet ensimmäiselle osuudelle
Lähtö- ja verryttelyalueelle saavutaan opasteiden mukaan emit nollauksen kautta, joka sijaitsee viestin lähtöalueen vieressä. Lähtöpaikalla toimitaan kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Kilpailijat siirtyvät numeronsa osoittamalle paikalle noin 4 minuuttia ennen lähtöhetkeä, jolloin kulku lähtöalueelle suljetaan. Kartat jaetaan kilpailijalle käteen kaksi minuuttia ennen lähtöhetkeä. Kilpailijan paikka määräytyy kilpailunumeron perusteella. Oikean kartan ottaminen lähdössä on kilpailijan vastuulla. Myöhästyneet joukkueet saavat karttansa lähtölaukauksen jälkeen lähdön toimitsijoilta. Lähtölaukaus ammutaan. Kilpailija ei saa liikkua paikaltaan eteenpäin tai katsoa karttaa ennen lähtölaukausta. Varaslähdön ottaneet tai sen aiheuttaneet joukkueet hylätään.

Vaihto
Vaihtoon tulevan kilpailijan vaihtoaika saadaan vaihtoleimauksesta maalin kohdalla. Kilpailija luovuttaa kartan toimitsijalle ennen vaihtoleimausta ja jatkaa edelleen karttatelineelle. Vaihtoon saapuva kilpailija vastaa oikean kartan antamisesta seuraavan osuuden viestinviejälle. Väärän kartan antaminen seuraavan osuuden kilpailijalle johtaa joukkueen hylkäämiseen. Jos vaihtoon saapuvan joukkueen seuraavan osuuden kilpailijan karttaa ei ole karttatelineessä, ilmoittaa vaihtoon saapuva kilpailija siitä vaihtotoimitsijalle ja kilpailijalle annetaan varakartta. Menetettyä aikaa ei hyvitetä kilpailussa.

Vaihdon jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastukseen. Epäselvät tapaukset selvitetään itkumuurilla. Vuokratut Emit-kortit on palautettava maaliintulon jälkeen kilpailuinfoon. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 80 €.

Maali
Maaliin tuleva kilpailija juoksee maalikarsinaan. Maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivalla. Maalileimaus suoritetaan välittömästi maaliviivan jälkeen. Kilpailija luovuttaa kartan toimitsijalle ja jatkaa matkaa leimantarkistukseen.

Uusintalähtö
Tarvittaessa järjestetään uusintalähtö. Normaali vaihto lopetetaan n. 10 minuuttia ennen uusintalähtöä. Uusintalähdöstä tiedotetaan kuulutuksella.

Karttojen palautus
Kartat voi noutaa uusintalähdön jälkeen joukkueittain infosta. Seuraa kuulutusta.

Kilpailukeskustoiminnot

Tulostaulu

Sijaitsee kilpailukeskuksessa. Tulokset ovat nähtävissä myös kisasivuilla http://kannuksenura.sporttisaitti.com/suunnistus/kilpailutoiminta/k-p-n-maakuntasuunnistusviesti-1/

Myös online-rasti on käytössä kaikilla osuuksilla. Pitkillä osuuksilla n. 2,6 km kohdalla ja lyhyillä osuuksilla n. 1,7 km kohdalla.

Palkintojen jako
Palkintojenjako suoritetaan kuuluttajan ohjeiden mukaan tulosten selvittyä. Kolme parasta joukkuetta palkitaan.

WC:t
WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa.

Pesu
Pesu mahdollisuus ulkona soranottoalueella. Pesuaineiden käyttö on ehdottomasti kielletty. Pukeutumistilat ovat suojattu pressuilla, mutta itse peseytymiseen ei ole näköesteitä. Sorakuoppa syvenee äkillisesti, joten peseytyminen on jokaisen omalla vastuulla.

Myyntipisteet
Kahvion valikoimissa on mm. makkaraa, kahvia, sämpylöitä, pullaa ja virvokkeita. Kilpailupaikalla myös Suunnistajan kauppa.

Ensiapu
Ensiapua on saatavilla kilpailukeskuksessa.

ONNEA KILPAILUUN!
Kannuksen Uran suunnistusjaosto