Toimintaohje Uran järjestämillä Rastiretkillä

Näin toimit Uran järjestämillä Rastiretkillä:

 

Rastiretken toimitsijoilla on päällään keltaiset liivit, joten tunnistat heidät siitä. He auttavat ongelmatilanteissa, vastaavat kysymyksiin ja antavat mahdollisuuksien mukaan suunnistusopetusta.

1. Maksa karttamaksu järjestäjille. Karttamaksu on 6 €. Maksuna käy myös Tyky-kuntosetelit. Alle 16 -vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Jos sinulla ei ole emit -leimauskorttia, voit tässä vaiheessa sellaisen vuokrata 1 €:n hintaan. Kadonneesta emit -leimauskortista veloitamme 65 €. Voit kiertää radan myös ilman emit-leimauskorttia.

2. Esimerkkiradat ovat näkyvillä, joten tutustu niihin ja valitse haluamasi rata. Ratavaihtoehtoja ovat vaativa A-rata, keskivaikea B-rata, helppo C-rata ja RR-rata tai D-rata vasta-alkajille. Radat ja rastimääritteet ovat painettu karttaan, joten sinun ei tarvitse piirtää niitä. Halutessasi voit kiertää myös oman radan. 

3. Siirry lähtöpaikalle. Lähtöpaikalla on emit-leimauskortin “nollaaja”. Tämä poistaa leimauskortista edellisen tapahtuman tiedot ja käynnistää emit -leimauskorttisi ajanoton. Laita leimauskorttisi nollaajaan, odota kolme välähdystä ja voit lähteä matkaan. (Lähtöpaikalla saattaa myös olla toimitsija varmistamassa, että toimit oikein.)

4. Muista maalileimaus. Kun olet kiertänyt ja leimannut ratasi kaikilla rasteilla, älä unohda maalileimausta. Se katkaisee ajanottosi emit -leimauskortista.

5. Ilmoittaudu maalitoimitsijalle. Maalitoimitsija lukee tietosi leimauskortista ja antaa sinulle väliaikasi. Muista aina ilmoittautua maalitoimitsijoille vaikka kiertäisit radan ilman aikaa tai keskeyttäsit! Näin tiedetään, että kaikki metsään lähteneet ovat tulleet myös pois eikä turhia etsintöjä tarvitse käynnistää.