MM2007 Kuusamo

WMOC 2007 Kuusamo

 

MM-kisat ovat ohi ja lienee jo aika kertoa kuulumisia kisamatkasta. Mukavia muistoja ja kokemuksia kertyi roppakaupalla. Tässäpä vapaamuotoisesti tarinan muodossa osa niistä.

 

Matkaan lähdettiin useammassa erässä. Etujoukko lähti jo lauantaina 7.7. ja viimeiset löysivät tiensä Rukalle sunnuntai-iltana. Jopa olikin helppo tulla majapaikkaan Askon laittamien ohjeiden mukaan. Makuupaikat oli jaettu ja rahvas löysikin selänpaikan parvelta, kun V.I.P. vieraille oli yllättäen varattu alakerran privaatti huone. Jo tässä vaiheessa on syytä huomauttaa, että mahtoiko majoituksella olla sittenkin merkitystä. Yllättäen yläkerrassa majoittuneen rahvaan (Sauli, Markku ja Kaitsu) sijoitukset olivat myös tulosluettelossa Vippejä korkeammalla. Sama lainalaisuus toistui myös siinä, että Vuosselinjoiku B:n porukka oli B-finaalissa, kun taas tien toisella puolella A-huoneistossa majoittuneet (Eero, Jouko ja Virpi) olivat kaikki A-finaalissa.

 

Maanantain sää oli pilvinen ja sadetta lupaili. Kisamaaston vieressä olevan mallisuunnistuksen kävivät kokeilemassa kaikki muut paitsi Markku ja Asko, jotka tyytyivät ottamaan laajempialaisen silmäyksen maastoon Rukan huipulta. Se kuulemma riitti hyvin... Seurateltta käytiin viemässä kilpailukeskukseen hyvälle paikalle maalisuoran varteen. Ilta meni leppoisissa merkeissä ensimmäistä starttia odotellessa, saunoessa ja kilpailuohjeisiin tutustuessa. A-osakkeen porukka kävi katsomassa avajaismarssia Kuusamossa.

 

Ensimmäinen kisapäivä tiistaina valkeni sateisena ja melko viileänä. Risto kiiruhti kisapaikalle jo aamuvarhain. Liekö tuossa jo jotain enteellistä. Muu porukka siirtyi tiputtelemalla kisa-alueelle pitkin aamupäivää. Jännittyneet ja keskittyneet olivat ilmeet ennen starttia. Sen sijaan kisan jälkeen riitti pulinaa ja selittelyä. Sateensuojassa teltassa oli tiivis ja mehukas tunnelma. Onnistumisia ja epäonnistumisia pähkäiltiin porukalla ja väliaikavertailut olivat ahkerassa käytössä, paitsi Ristolla joka unohti kilpailuohjeen neuvon tarkistaa rastin koodin, leimasi väärän rastin ja sai tulokseksi HYL....noooh... onneksi numeroiden luvun tukiopetusta tarjotiin parhaalta mahdolliselta taholta. Ilta meni mukavasti katselemalla yhdistetyn sprinttikisaa mäkihyppyineen ja suunnistuksineen.

 

Toinen karsinta keskiviikkona tarjosi uuden mahdollisuuden. Tyrkyllä oli osalle vielä A-finaalipaikkakin, jotkut voivat jo hyvillä mielin tähdätä F-finaaliin. Mukava pilvinen suunnistussää ja mainio kilpailumaasto tarjosivat hienot puitteet. Kisan jälkeen voitiin todeta porukan saalistaneen kolme paikkaa A-finaaliin (Virpi, Eero ja Jouko), loput B-finaaliin... siis... Ristoa lukuunottamatta, joka otti hienosti opiksi edellisen päivän virheestä ja tarkisti nyt koodit, mutta unohti kaikessa kiireessä käydä kuutosrastilla ja sai jälleen hylätyn suorituksen. Ei hullummin MM-kisoissa... Illalla tunnelmat olivat vapautuneet ja riehakkaat karsintojen jäätyä taakse ja välipäivä edessä ennen finaalipäivää. Oli aika palkita itsemme kunnon ruokailulla ja illanvietolla. Mukavastihan se ilta meni, karaoket tuli laulettua ja pöydällä pysyttiin.

 

Välipäivää vietettiin harrastusten merkeissä. Kävimme tutustumassa maisemiin Juumassa, jossa oli hetken toiveissa päästä kokeilemaan koskenlaskua. Kun se jäi haaveeksi, kävimme Kiutakönkäällä verryttelemässä eilisen päivän ja illan maitohappoja pois jaloista. Pitihän sitä käydä myös Oulankajoessa uimassa. Ruokailun ja saunan jälkeen olikin kovin hiljaista tuvassa. Naapurimökin väki vietti välipäivää mm. käymällä keilaamassa.

 

Finaalipäivänä kaikki saivat hyväksytyt suoritukset. Tässäpä vielä yhteenveto finaalipäivän sijoituksista.

 

Virpi Keski-Ojala W40 A-finaali 13.
Risto Posio M40 F-finaali (!) 2.
Eero Junkala M45 A-finaali 16.
Jouko Keski-Ojala M45 A-finaali 42.
Kai Harju M45 B-finaali 22.
Sauli Konttila M50 B-finaali 15.
Asko Korpijärvi M50 B-finaali 55.
Markku Törmä M55 B-finaali 33.

 

MM-kisojen virallinen tulossivu löytyy täältä >>.

 

Lisää MM-kisatunnelmia tästä >>.

 

MM-kisamatka oli onnistunut ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Hauskaa oli ja puitteet olivat hienot. Suurella mielenkiinnolla jo suunniteltiin seuraavia projekteja. Ensi vuoden MM-kisat ovat Portugalissa, jonka esittelyosastolla viivyttiin melko tovi. MM-kisakuulumisiin….

Opastus oli perille asti.
Jouko keskittyy ennen ensimmäistä karsintaa.... tiukka paikka ilmeistä päätellen. Koivukankaan Erkki (takana) on jo reittinsä kiertänyt.
Markku kuulostelee tarkalla korvalla Erkin kokemuksia maastosta.
Jouko ja Virpi ensimmäisen karsintakisan tunnelmissa.
Saulia hymyilyttää. Ensimäinen karsintakisa meni kaikesta päätellen hyvin. Olisiko A-finaaliainesta?
Sadepäivänä oli seurateltalle käyttöä. Tunnelma oli tiivis ja tuoksut sen mukaiset. Eero tutkailemassa rastiväliaikoja.
Tulokset kiinnostaa. Hmm.... mahdollisuuksia A-finaaliin, pohtivat Jouko, Seppo ja Eero.
Risto kyselee mahtaisiko saada tukiopetusta numeroiden ymmärtämiseen, kun tuli pahus se väärä rasti leimattua. Ehdottomasti tarpeeseen olisi opetus tullut...
Toinen kisapäivä alkoi Ristolla ensiapurastin kautta. Muikeat on ilmeet.
Sauli toisen karsinnan maaliintulossa. Hymyilyttää jälleen, mutta eri syistä kuin ensimmäisenä päivänä.
Kaitsu loppusuoralla toisena kisapäivänä.
Vähän on väkinäinen hymy Ristolla. Uusi päivä kaiken muuttaa voi, jos voi tuumailee Risto jätettyään yhden rastin käymättä ja miettii edelleen sitä tukiopetusta.
Asko tutustuu illan kisamaastoon mallisuunnistamalla Zonen ovelle. Hyvältä näyttää... pienipiirteistä... kumpareita ja notkoja, suppamaastoa...
Illalla riitti pulinaa ja selitystä. Radat suunnistettiin moneen kertaan kämpillä. Sauli ja Kaitsu pohtivat reitinvalintoja.
Välipäivää vietettiin Kiutakönkäällä. Sauli ja Kaitsu ihailevat maisemia.
Kiutakönkään kuohujen raikastama vesi virkisti oloa. Askon tyylinäyte.
Oulangan luontokeskuksen luontopolulla oli rauhallista ja leppoisaa.
Risto tutkailee finaalipäivän lähtöluetteloa.... a, b, c, d..... eiku rastireitti.
Finaalin jälkeen. Markku, Eero, Jouko, Kirsi ja Asko kuulostelevat miten meni.
Ensi vuoden kisajärjestäjät Portugalista houkuttelivat esittelyosastollaan kisoihin Atlantin rannikolle. Hyvät olivat keinot houkutella....