MM2010 Sveitsi

Yhteenvetoa

Onpa sittenkin mukava olla kotona. Pari päivää on ollut aika sulatella menneen kisaviikon kokemuksia.

Joukkueen sijoitukset olivat:

W45 Kirsi Junkala sprintti B-finaali 55., normaalimatka B-finaali 33.
M40 Risto Posio sprintti B-finaali 59., normaalimatka B-finaali 44.
M45 Kai Harju sprintti C-finaali 25., normaalimatka B-finaali hyl.
M50 Eero Junkala sprintti B-finaali 5., normaalimatka A-finaali 24.
M55 Sauli Konttila sprintti B-finaali 12., normaalimatka A-finaali 60.
M55 Asko Korpijärvi sprintti C-finaali 14., normaalimatka A-finaali kesk.
M60 Markku Törmä sprintti B-finaali 60., normaalimatka A-finaali 62.

Kisakuvia löytyy täältä >>.

 

Biel vaikenee

Viimeinen päivitys hotelli Mercuren aulasta. Eilinen finaalipäivä oli kaunis ja maastot upeat. Jostain syystä joukkue ei kyennyt ihan parhaimpaansa. Eeron suoritus oli eilisen päivän paras. Kaitsu ja Asko eivät saaneet hyväksyttyä suoritusta. Muiden suorituksen menivät tähän väliin.

Iltaa vietettiin rattoisasti syöden ja nauttien paikallisesta kulttuurista. Tunnelma oli hilpeä ja rentoutunut.

Hieman haikein mielin jätämme nämä upeat maisemat ja tämän kauniin maan. Kello on paikallista aikaa 6.30 ja bussi lentokentälle lähtee vartin päästä. Kotosuomessa olemme aikataulun mukaan iltapäivällä.

Kokonaisuudessaan voi todeta matkan olleen onnistunut ja täyttänyt odotukset. Tarkempaa raporttia sitten kotiuduttuamme.

Kiitos ja kuulemiin.

Täällä Kaitsu, Biel Sveitsi.

Kohti finaaleja

M-kisarupeama alkaa kääntyä loppusuoralle. Huomenna kisataan normaalimatkan finaalit.

Tänään vietettiin ansaittua lepopäivää kahden rankan karsintakisan jälkeen. Jos ensimäinen karsinta tarjosi vauhdikasta juoksua alppiniityillä, oli toinen karsinta vaativaa suunnistamista niin taidollisesti kuin fyysisestikin. Radan loppuosa oli vaarallista kivikkoa syvine reikineen. Vitsit lentelivätkin, että jopa pahempaa kuin Hullunkankaalla.

Lepopäivä meni Alpeilla. Sää ei suosinut retkeämme ja pysyttiin laaksossa. Korkealla oli pakkasta, kova tuuli ja lumisadetta. Matalalla roikkuvat pilvet ja vesisade esti lumihuippuisten vuorten näkemisen, mutta häivähdys alppimaisemien upeudesta silti saatiin pilvien raosta. Alppien juurella sijaistevat kaupungit tekivät suuren vaikutuksen.

Huomenna siis koittaa grande finale. Parin vuoden takaiseen Kuusamon MM-kisaan verrattuna on kisajoukkeemme nostanut tasoaan selvästi. Huomenna on A-finaaleissa tulessa: Markku, Asko, Sauli ja Eero. B-finaaleissa tasoaan mittaavat: Kirsi, Kaitsu ja Risto. Loppsaldona siis neljä A-finaali ja kolme B-finaali paikkaa. Täällä ollaan tyytyväsiä. Huomisesta on ehdottomasti spekuloitava Saulin ja Askon koko viikon jatkuneen kaksintaistelun huipentumista. Pojat ovat juosseet koko viikon samat radat ja voitot ovat tasan 2-2. Huomenna siis mitataan todellinen paremmuus, eikä selittelylle jää todellakaan sijaa. Odotellaan kaikilta kauden parhaita suorituksia! Kisapäivän sää on mitä ilmeisimmin jälleen hyvä. Välipäivät ovat olleet sateisia ja kisäpäivät aurinkoisia, myös kuvainnollisesti. Hyvä niin!

Jo tähän mennessä voi sanoa matkan olleen onnistunut ja täyttänyt toiveet. Myös matkanjärjestäjä saa kiitokset järjestelyistä.

Ehkä vielä saatte loppuraportin täältä huomenillalla. Kotimatkalle suuntaamme varhain lauantai-aamuna. Täydellisen kisaraportin ehkä kuvienkin kera saatte kotimaahan palattuamme.

Täällä Kaitsu, Biel Sveitsi.

Normaalimatkan 1. karsinta

Eilisen sateen jälkeen ilma selkeni, mutta kisapaikalle vuoristoon noustessa lämpötila laski 13 asteeseen. Suunnistamisen kannalta ilma oli mitä ihanteellisin, vaikka sateen jäljiltä maasto olikin paikoin melko kuraista etenkin loppupäässä lähteville.

Jotain todella ainutlaatuista pääsi kokemaan vuoristoniittyjen maisemissa suunnistaessa. Kisamaastossa oli lehmiä laiduntamassa ja niiden kaulassa olevien kellojen kilkutus kuului kauas.

Joukkueen vire on edelleen hyvä. Jokainen on pystynyt suunnistamaan omalla tasollaan, pysynyt terveenä ja nauttinut kokemastaan. Huomenna suunnataan toiseen karsintakisaan todennäköisesti vähän erillaiseen maastoon.

Henkinen sodankäynti on joukkueen kesken kova. Asko tarjoili bussimatkalla epäilyttävästä purkista pillereitä liian avoimesti. Kisajoukkueemme määräsi Askon viralliseen dopingtestiin. Purkki odotti repun päällä Askoa tänään maalissa. Asko tunnollisena oli tietenkin jättänyt testin. Purkki näytti hieman epäilyttävältä, kun pohjalla killui pari sentin kokoista kiveä (?). Mitään vaarallista ei liene kyseessä, sillä sen verran vauhdikas oli Askon tämän päivän suoritus. A-finaali odottaa... ?

Monenlaista tarinaa täältä olisi välitettävänä. Pummattu on ja rastejakin löydetty. Itse kilpailemisen ohella on iltaruokailut olleet oma episodinsa. Nälkäiset kilpailijat ovat etsineet ruokapaikkaa siltä täältä. Paikalliseen tapaan monet avaavat ovensa vasta ilta kuudelta. Hyvin täällä on pärjätty. Pizza Excoticasta tuli Askon suussa pizza Erotica, mutta ymmärretyksi tulti.

Hotellista löytyy pieni sauna, joka on suomalaisten kovassa käytössä. Vuorot on jaettu puoli tuntia miehille ja seuraava naisille. Totuuden nimissä on todettava, ettei tuo vuorojako ole aina pitänyt paikkaansa.

Tuloksia voi katsella virallisilta sivuilta. Niitä ei tähän jaksa päivitellä. Sen verran toki voi mainita, että kaikki on saaneet hyväksytyt suoritukset. Jopa Risto.

Täällä jälleen Kaitsu, Biel Sveitsi.

Välipäivä

Aikaista huomenta Bielistä. Tänään on kisoissa välipäivä. Kisajoukkueemme käyttää päivän kuitenkin hyödyksi matkaamalla mallisuunnistukseen tutustumaan tulevien päivien maastoihin.

Tunnelma on hyvä ja terveystilanne ok Kaitsun akillesjänteen vihoittelua lukuunottamatta.

Koittakaa etsiä tulokset virallisilta kisasivuilta, sillä niiden linkittäminen vie turhaa aikaa. EIlinen spritin finaali meni kuitenkin hyvin. Nyt aamupalalle.

Toinen kisapäivä


Lämmintä edelleen. Lupailin eilen tuloksia, mutta tulospalvelussa olleiden ongelmien takia niitä saatiin vasta tänä aamuna. Toinen ongelma täällä on nettiyhteyden käytössä, kun koneita on vain yksi ja käyttäjiä paljon.

Lyhesti. Kaikki selvittivät eilisen sprintin karsinnan kunnialla ja tänään kisaillaan B jne. finaaleissa. Päivä oli eilenkin pitkä. Kaiken kruunasi Sveitsiläisten juhliessa kansallispäiväänsä, johon päästiin tutustumaan paikanpäällä. Kerrassaan hieno karnevaali huipentui upeaan ilotulitukseen.

Koitetaan päivitellä paremmin kuulumisia seuraavalla kerralla. Ensimmäiset  Markku, Eero ja Kirsi ovat jo matkalla kisapaikalle. Jälkijoukko lähtee perässä tunnin kuluttua. Tiedossa on vaikeaa, haastavaa ja mielenkiintoista kaupunkisuunnistusta. Päivän ehdoton kohokohta on Saulin ja Askon huima yhteenotto M55 B-finaalissa. Hurjia huhuja tallimääräyksistä liikkui eilisen illan aikana. Tallipäälikkö kumoaa kuitenkin kaikki. Peli on avoin. Paras mies voittakoon.

Kuulumisiin. Kaitsu Biel, Sveitsi.

Ensimmäinen kisapäivä

Kirjoittelen tätä hotellin aulasta maksullisella päätteellä ja aika juoksee koko ajan. Eurolla saa nettiaikaa viitisen minuuttia, joten ei kovin pitkiä sepustuksia ehdi kirjoitella.

Nopeasti kerrottuna joukkueen vire on hyvä ja mieli korkealla. Raskas matkapäivä meni hyvin ja katseet suunnattu kohti sprintin karsintaa, joka käydään illalla. Päivitellään kuulumisia sitten illalla. Olosuhteet vastaavat jo kotona totuttua, sillä lämmintä luvataan +27.

Terveisiä kotisuomeen.

Täällä Kaitsu Biel Sveitsi!

Matkaan velihopea!

 

WMOC 2010 lähestyy vääjäämättä. Uran kisajoukkue starttaa kisamatkalle perjantai-aamuna keskipohjalaisten yhteisellä bussikuljetuksella. Lento kohti Sveitsiä lähtee Helsingistä klo 16.30. Kotiin palataan lauantaina 7.8. ja koneen laskeutumisaika on klo 14.40 (tiedoksi kukitus ym. seromonioista vastaaville - hawkeja ja muitakin lentosaattueita pyydetään välttämään yleisen järjestyksen nimissä kaikenlaisesta mahdollisesta menestyksestä huolimatta).

Asiaan...

Mieliala joukkueen parissa on edelleen korkealla. Odotuksista kilpailu/sijoitusmielessä ollaan salaperäisen vaitonaisia. Paineita ei kellään liene. Joskin puolustettavaa riittää ainakin Ristolla, sillä lehtitietojen mukaan (joihin ei aina tosin ole luottamista) Kuusamon parin vuoden takaa on puolustettavana peräti MM-hopeaa...

Kisajoukkue majoittuu täällä >>

Toivotaan, että pystymme viikon aikana raportoimaan kisakuulumisia tänne sivuille. Eiköhän Sveitsistäkin nettiyhteydellä varustettu tietokone löydy.

Virallisilta kisasivuilta voi kuitekin seurata tuloksia. Kisasivuille pääset klikkaamalla vasemmalla olevaan WMOC kisatunnusta.

 

 

Viimeistely menossa


WMOC 2010 Sveitsissä lähestyy. Pääosa mukaan lähtevistä on asennoitunut kisamatkaan ja etenkin valmisteluun sille kuuluvalla vakavuudella. Onhan kyseessä toki maailmanmestaruuskilpailut. Kisajoukkueeseen mahtuu myös syystä jos toisestakin hieman vähemmän panostaneet.

Kaikesta päätellen joukkueen henkinen tila on erinomaisen hyvä. Siitä menestyminen on tällä porukalla tuskin koskaan ollutkaan kiinni. Huumori ja joukkuetoverin vilpitön kannustaminen kuuluu olellisena osana niin, matkaan kuin valmistautumiseenkin.

Ai niin. Uudet kisa-asut on tilatttu. Että sen verran tosissaan täällä ollaan.

Starttilistat on jo julkaistu. Tässä sprintin karsinnan lähtöajat >>

Palataan kisojen ennakkotunnelmiin vielä ennen kisamatkalle lähtöä.

 

MM kisajoukkueen harjoittelu alkaa olla viimeistely vaiheessa. Vanhanmaan-nevalla 9.7. hymyilyttää, vaikka "ystäviä" seuraa mukana sadoittain. Kuvassa näkyy Sauli, Eero, Markku ja Esko. Ristokin on taustalla, mutta kiire seuraavalle kierrokselle on niin kova, että hän kätkeytyy koivun näreen taakse. Varmaan edellisten MM-kisojen H35F sarjan mitali luo paineita tuleviin kisoihin. Mukana nevalla myös Kirsi ja kameran takana Asko.

 

 

Seuraava tavoite - Sveitsi

Edellisen MM-kisaprojektin kuulumisia voi lukea vielä näiltä sivuilta. Kokemus herätti sellaisen sisäisen kipinän useammassakin Rukan kävijässä, että tavoite on asetettu kohti seuraavia veteraanien suunnistuksen MM-kisoja. Kisat järjestetään tänä vuonna Sveitsissä vuoristomaisemissa 1100-1300m korkeudessa.

Uran joukkue kisoihin on ilmoitettu jo syksyllä 2009. Kisoihin on tällä hetkellä ilmoittautunut kaikkiaan noin 3800 kilpailijaa. Urasta kisoihin on ilmoittautuneet:

W45 Kirsi Junkala
M40 Risto Posio
M45 Kai Harju
M50 Eero Junkala
M55 Sauli Konttila
M55 Asko Korpijärvi
M60 Markku Törmä

Aikaa h-hetkeen on 124 päivää. Joukkue on keskimäärin valmistautunut asiaan kuuluvalla vakavuudella. Kuulumisia voi jatkossa lukea näiltä sivuilta.

Kisojen virallisille kotisivuille pääset tästä.

Yhteislenkillä Markun synttäreillä.
- kh 28.3.2010 -